Inlaatkleppen reinigen

Inlaatkleppen reinigen

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Het is belangrijk dat u de motorvervuiling tijdig weghaalt! Doet u dit niet, dan kan dit als gevolg hebben dat u 30% minder motorvermogen heeft en meer brandstof verbruikt. Reinigen is noodzakelijk omdat de vervuiling op de inlaatkleppen vaak hardnekkig is. Daarom wordt de reiniging gedaan met granulaat. Tijdens een granulaatreiniging wordt het complete inlaatkanaal tot aan de kleppen gestraald met granulaat.

Heeft u klachten over het lopen van uw motor of herkend u specifieke problemen? Neem dan contact op met AutoFirst Stiens voor advies. Er wordt bij AutoFirst Stiens altijd eerst een goede diagnose gesteld voordat de reiniging wordt uitgevoerd.

Op onderstaande foto's ziet u de grote verschillen tussen een gereinigde en vervuilde inlaatklep. Als u te lang wacht met het reinigen van uw inlaatkleppen loopt u het risico dat deze gaat dichtslippen met roetdeeltjes. U kunt inlaatkleppen die te vervuild zijn geworden zelf herkennen. Symptonen van vervuilde inlaatkleppen zijn: 

  • Vermogensverlies van uw motor
  • Hoger brandstofverbruik
  • Stotteren
  • Motormanagement lampje kan aangaan

Vertoond uw motor één van bovenstaande symptonen? Twijfel dan niet en kom langs bij AutoFirst Stiens. Onze deskundige monteurs bespreken de mogelijkheden met u. 

Vervuilde inlaatkleppen

 

 

Gereinigde inlaatkleppen